Tillerson: ´Ukrayna konusunda ilk adımı Rusya atmalı´

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ukrayna´nın doğusunda şiddetin azalması için ilk adımı Rusya´nın atması gerektiğini ifade etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Tillerson: ´Ukrayna konusunda ilk adımı Rusya atmalı´

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ukrayna´nın başkenti Kiev´e düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi. Tillerson, Ukrayna krizinde mevcut durumun değiştirilmesi için gerekli yolların aranacağını kaydederek, Rusya´nın ABD seçimlerine müdahalesi nedeniyle ilişkilerin bozulduğunu söyledi. ABD´li Bakan Ukrayna´nın doğusunda şiddetin azalması için ilk adımı Rusya´nın atması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ise, Tillerson´un ziyaretinin ABD´nin desteğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, Minsk barış sürecinde Kurt Volker´in özel temsilci olarak atanmasını memnuniyetle karşıladı. Poroşenko, Volker´in tecrübesinin Minsk anlaşmasının uygulanmasına yardımcı olacağını dile getirdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Tillerson´a Kiev ziyaretinde eşlik eden Volker´in birkaç gün daha Kiev´de kalacağını sözlerine ekledi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı