Toprak numunesi alımı uygulamalı gösterildi

Toprak numunesi alımı uygulamalı gösterildi

Tarih: 01.12.2023 10:50
Toprak numunesi alımı uygulamalı gösterildi

Gölyaka ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri fındık üretimi yapan çiftçilere toprak tahlili için toprak numunesinin nasıl alınacağını uygulamalı olarak gösterildi.
Cumayeri İlçesi Iğdır Köyü'nde fındık üretimi yapan çiftçilere toprak tahlili için toprak numunesinin nasıl alınacağı yapılan örnek uygulamayla gösterildi. Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2023 yılında Iğdır Köyü'nde yürütülmeye başlanan “İyi Tarımla Güvenilir Gıda Üretiyoruz Geleceğimizi Güvence Altına Alıyoruz Projesi" ile fındık üretimi yapan çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun'un katılımıyla Cumayeri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından toprak tahlili için örnek toprak numunelerinin alınması gösterildi. Alınan toprak numunelerinin ücretleri proje dahilinde karşılanacağı belirtildi.
Toprak analizi ile bitkinin ihtiyacı olan gübrelerin belirlendiği, bilinçsizce uygulanan fazla gübrelemenin önüne geçileceği ve gübre masraflarının azalacağını belirten Esra Uzun, çiftçilere fındıkta kışlık bakım işlemlerinde kolaylıklar diledi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı