TPGYB’den milli değerlere sadakat çağrısı

TPGYB’den milli değerlere sadakat çağrısı

Tarih: 11.01.2024 10:07 Güncelleme: 11.01.2024 10:23
TPGYB’den milli değerlere sadakat çağrısı

Türk Parlamenter Gazeteci Yazarlar Birliği (TPGYB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, gazeteciliğin sadece olayları aktarmakla kalmayıp aynı zamanda toplumun nabzını tutma, öncelik ve hedeflerini gündeme taşıma sorumluluğunu da ifade ettiğini kaydetti. 

Aydemir mesaj yayımladı 
Aydemir, "Gazetecilik, kamuyu etkilemenin yanı sıra toplumsal hassasiyetleri paylaşma görevidir. Toplumsal değerlere bağlılık, özümseme ve içselleştirme, gazeteciliğin temel görevlerindendir. Sıradanlıklar yerine toplumun farkındalıklarını öne çıkaran, haysiyet ve vicdanı seslendiren bir meslek olma sorumluluğunu taşıyoruz." kaydını düştü. 

Basın toplumun müşterek sesi 
Aydemir, gazetecilerin toplumun müşterek sesini yansıtan öncüler olduğunu belirterek, "Milli hissiyat ve irfanı benimseyen gazeteciler, toplumun önderleri olmalıdır. Basın, bulunduğu toplumun karakterini ifade eder; toplumsal dikkat ve öncelikleri, ayrılıkları körüklemeyen bir üslup ve biçimde yansıtmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Aydemir’den milli birlik ve beraberlik mesajı 
Aydemir, "Bu zorlu dönemde, milli birlik ve bütünlüğü zayıflatmaya çalışanlara karşı basının değişmez önceliği, kardeşler arasına nifak sokmak isteyenlere karşı durmak ve milli, manevi birlik ve beraberliğe vurgu yapmaktır." dedi. 

Rahmet niyazı 
10 Aralık Çalışan Gazeteciler Günü’nde, milli ve manevi değerlere bağlılıkla görev yapan tüm basın mensuplarını saygıyla kutlayan Aydemir, "Dimağını, yüreğini topluma adayan gazetecilere teşekkür ediyoruz. Gazze’de görevleri başında yaşamlarını kaybeden gazetecilere rahmet niyaz ediyor, yaşamını hakikatlere adayarak Hakka kavuşan gazetecileri rahmet ve şükranla anıyoruz.’ dedi. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı