Ücretsiz sinema projesi başlatıldı

Ücretsiz sinema projesi başlatıldı

Tarih: 28.11.2023 14:15
Ücretsiz sinema projesi başlatıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında kentte eğitim gören 50 bin öğrenci sinema ile buluşturulacak.
Çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağlamak için sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini ücretsiz sinema ile buluşturuyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 50 bin çocuğun sinemaya götürülmesi hedefleniyor.
Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünce seçilen okullardan alınan öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde Van Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle sinemaya getiriliyor. 20 Ekim’de vizyona giren ve yönetmenliğini Bilal Kalyoncu’nun yaptığı, Önder Açıkbaş, Asuman Dabak ve Bilal Hancı’nın başrollerini paylaştığı ‘Öğretmen’ filmi izletildi.


Çekimleri İstanbul ve Trabzon’da gerçekleştirilen Öğretmen filminde, Fenerbahçeli başarılı bir ilkokul öğretmeni olan Sinan'ın tayininin Trabzon’un Çaykara ilçesine çıkması ve Trabzon’da yaşadığı olayların hikâyesi anlatılıyor.
Filmden oldukça keyif aldıklarını söyleyen öğrenciler, yoğun ders çalışma temposunun ardından sınıfça farklı bir ortama gelmelerinin kendileri çok mutlu ettiğini ifade ederek, Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı