Üniversite öğrencilerine temel itfaiye eri eğitimi

Üniversite öğrencilerine temel itfaiye eri eğitimi

Tarih: 18.12.2023 15:49
Üniversite öğrencilerine temel itfaiye eri eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu(MYO) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. sınıf öğrencilerine ‘Temel İtfaiye Eri Eğitimi’ verildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezi tarafından, Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. sınıf öğrencilerine verilen ‘Temel İtfaiye Eri Eğitimi’ 5 gün sürdü. Öğrencilere sahada yangınla mücadele, itfaiye araç ekipman kullanımı, yangın güvenlik önlemleri gibi birçok konuda hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Eğitim sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verildi.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezi Eğitim Amiri Mehmet Aşıkoğlu, “Burada öğrencilerimiz hem pratik hem teorik eğitimlerini alıyorlar. Bu eğitimler öğrencilerimiz meslek hayatına adım attığında onlara büyük fayda sağlıyor. Türkiye genelinde sivil savunma ve itfaiyecilik bölümünde okuyan tüm öğrencilerimizi itfaiye eğitim merkezimizde hem pratik hem de teorik eğitimlerini tamamlamaları için bekliyoruz” dedi.


Verilen eğitimin öğrenciler için çok önemli olduğunu söyleyen Ardahan Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’nda görevli Öğretim Görevlisi Hilmi Güzel, “Öğrencilerimizin malzeme ekipman bilgisinin, uygulama çalışmalarının, yangına müdahale ve kurtarma tekniklerinin başlangıç safhalarını ve oluşabilecek sorunları burada görmeleri mesleğe atandıktan sonra kendilerini daha profesyonel hissetmeleri açısından çok önemli. Bu eğitimin öğrencilerimize desteği çok büyük oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir imkan sağladıkları için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Eğitim programına katılan öğrenci Kadir Can, “Samsun İtfaiyesinin düzenlediği bu eğitim programı bizim için çok faydalı oldu. Teoride gördüğümüz bilgileri burada uygulama fırsatı bulduk. Nasıl müdahale edeceğimizi, o ortamı görmüş olduk” şeklinde konuştu.
Yusuf Kerevitçioğlu isimli öğrenci ise şunları söyledi:
“Uygulamanın teoriden çok daha farklı olduğunu gördük. Bunları yaşadığımız için çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Burada öğrendiklerimizin meslek hayatımıza büyük faydası olacak. Bize her konuda destek olarak bizi 5 gün boyunca misafir eden Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.”


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı