Vali Memiş kayakseverleri Erzurum´a davet etti

Türkiye´deki kayak merkezleri arasında sezonu ilk kendilerinin açacağına dikkat çeken Erzurum Valisi Okay Memiş, ?1 Aralık Cumartesi günü şehrimizde muhteşem bir törenle kayak sezonuna merhaba diyeceğiz. Türkiye´nin bir numaralı kayak merkezi Palandöken´e

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vali Memiş kayakseverleri Erzurum´a davet etti


İstanbul- Erzurum Tanıtım Günleri töreninde konuşan Vali Okay Memiş, Türkiye´nin birçok yerinde Erzurumluların yaşadığına dikkat çekerek, ?Erzurumlular yaşadıkları yere külfet değil, değer katıyorlar. Erzurum´un birçok manevi şahsiyetlerinden ve Nene Hatun´dan aldıkları o bilinçle, bilgi ve manevi değerlere hâkimiyetleriyle yaşadıkları yere hakikaten değer katıyorlar.? dedi. 
Palandöken Dağını Kış turizminin merkezi haline getireceklerini söyleyen Vali Okay Memiş konuşmasına şu ifadelerle devam etti: 
?Erzurum gerçekten kadim bir şehir. Anadolu´nun giriş kapısı adeta. Sultan Alparslan´ın 1071 deki akınlarıyla başlayan daha sonra Saltuklu Beyliği ile Türklerin Anayurt yaptığı çok önemli bir merkezdir. Birçok güzellikleri içerisinde barındıran Erzurum´da, Çifte Minareli Medresenin, Yakutiye Medresesinin, Ulucami´nin, Erzurum Kalesinin ve Üç Kümbetlerin bulunduğu bölge adeta İstanbul´un Sultanahmet´i gibi. 45 kilometre kayak pisti olan Palandöken efsane bir dağ. Erzurum dışında Dünya´nın hiçbir yerinde havaalanından indikten 15 dakika sonra kayak yapamazsınız. Bizlerde bu özelliklere sahip Palandöken´i bir numara yapmak için çalışacağız. Büyükşehir belediyemizin, kayak federasyonumuzun ve siz değerli Erzurumluların desteğiyle de bunu başaracağız. Erzurum´un güzellikleri tabi ki bunlarla sınırlı değil, Erzurum´da 20 ilçemiz var. Bunların hepsi birbirinden güzel ve gezilip görülmeye değer yerler. Türkiye´de bu yıl en erken kayak sezonunu Erzurum´da açıyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü şehrimizde muhteşem bir törenle kayak sezonuna merhaba diyeceğiz. Türkiye´nin bir numaralı kayak merkezi Palandöken´e tüm kayak severleri davet ediyorum? 
Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı, katılımcılar stantları gezerek Erzurum´a has yiyeceklerden tattı. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı