Van Valisi Balcı, Ayanıs Kalesi'ndeki kazıları takip etti

Vali Balcı: "Yerli ve yabancı turistlerimizi Ayanıs Kalesi'ne bekliyoruz" Van Valisi Balcı, Ayanıs Kalesi'ndeki kazıları takip etti

Tarih: 17.08.2023 11:45
Van Valisi Balcı, Ayanıs Kalesi

VAN (İHA) - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Urartu medeniyetinin en görkemli yapılarından biri olan Ayanis Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmaları yerinde takip etti.
Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan, süslemeleriyle ve önemli buluntularıyla dikkat çeken Ayanis Kalesi'nde 36 yıl önce başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Taş ve kerpiç işçiliğinin yanı sıra mabet bölümündeki süsleme ve surlardaki kabartmalarla dünya üzerindeki en önemli ve özel Urartu mabetlerinden biri olan Ayanis Kalesi'ndeki kazı çalışmaları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı başkanlığında yürütülüyor.
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Balcı, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıklı'nın başkanlığında 20 kişilik bir ekiple yürütülen kazı çalışmalarını izledi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Balcı, Ayanıs Kalesi'nin çok önemli bir alan olduğunu belirterek, "Urartu Krallığı'nın en görkemli yapılarından biri olan Ayanıs kalesi kazısını ziyaret ettik. Yerli ve yabancı turistlerimizi bu önemli kazı merkezine bekliyoruz. Kazı çalışmalarında çalışan ve destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak kazı çalışmalarına desteğimizi devam ettireceğiz" dedi.
Vali Balcı'ya ziyaretlerinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanriverdi eşlik etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı