Van’da ‘Merhamet Ocağı Ailemiz’ konferansı düzenlendi

Van’da ‘Merhamet Ocağı Ailemiz’ konferansı düzenlendi

Tarih: 22.06.2023 19:38
Van’da ‘Merhamet Ocağı Ailemiz’ konferansı düzenlendi

VAN (İHA) - Van Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile İl Müftülüğünün organizesinde Aile Okulu projesi kapanışı nedeniyle ‘Merhamet Ocağı Ailemiz’ konferansı düzenlendi.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın da katıldığı konferans, Edremit ilçesindeki Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, ailenin önemine dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin aile hayatından örnekler verdi.
Daha sonra konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, aile okulunu çok önemsediğini belirterek, “Aile bir liman gibidir. Gemiler nasıl ki fırtınadan limana sığınıyorsa aile de böyle bir şeydir. Aile toplumun temelidir. O temelin sağlam tutulması bütün bünyemizin, devletimizin, milletimizin ve geleceğe ilişkin nesillerin daha sağlam olması ve güvenle geleceğe bakması demektir. Bizde valilik ve büyükşehir belediyesi olarak güzel işlere destek verdik. 200 bin kitapla bütün camilerimize kütüphane kurduk. Camilerimizin tamirlerini yaptırdık. Kur’an kurslarımıza destek sağladık. 4-6 yaş Kur’an anaokullarına destek verdik. Bunlar insanlarımıza yapılan hizmetler, milletimize yapılan yatırımlardır. Şimdi yaz Kur’an kursları açılacak. Buna da desteğimiz tam olacak” dedi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans yapılan konuşmaların ardından sona erdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı