Vanlı annelerin evlat nöbeti sürüyor

Vanlı annelerin evlat nöbeti sürüyor

Tarih: 21.12.2023 13:35
Vanlı annelerin evlat nöbeti sürüyor

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti yaz kış devam ediyor.
Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 71 haftalık süreçten bu yana partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları artarak 35’i bulan aileler, ellerindeki dövizlerle il başkanlığı binası önüne gelerek HDP ve PKK aleyhine slogan attı.


HDP ve terör örgütü PKK’dan çocuklarını isteyen ailelere yeni katılım sağlayan Fatma Tekyurt, kızı Hande’nin 2015 yılında lise birinci sınıfta okurken PKK tarafından kaçırıldığını belirtti. Evladından 8 yıldır haber alamadığını ifade eden Tekyurt, HDP’li milletvekillerine yüklenerek, “HDP milletvekilleri eşitlikten, kadın haklarından bahsediyorlar. Madem eşitsek çocuklarını da bizim çocuklarımızın yanına götürsünler. Ben o zaman eşitliği anlarım. HDP de çocuklarını dağa göndersin” dedi.
HDP’nin kapısından ayrılmayacaklarını vurgulayan anne Nazlı Sancar ise “Biz hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Burada çocuklarını kaybeden tüm anne ve babalara sesleniyorum. Gelsinler hakları olan evlatlarını HDP’den ve PKK’dan istesinler. Biz çocuklarımızı bu kapıda kaybetmişiz, yine bu kapıda evlatlarımızı istiyoruz. Biz siyaset için ya da herhangi bir şey için burada değiliz. Biz evlatlarımız için buradayız. Yaz kış, yağmur çamur demeden haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ya zafer ya ölüm demişiz” ifadelerini kullandı.
HDP’nin, PKK’nın eli ayağı olduğunu ifade eden Sancar, “HDP, PKK’nın eli ayağıdır. Şehir şehir gezip çocukları kandırıp dağa götürüyor. Biz HDP’nin ensesinden ayrılmayacağız” diye konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı