VATANDAŞLAR,” EMEKLİ PARASI BİZLERE YETMİYOR”

Emeklilere yüzde 25 oranında zam kararı alındı. Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 25 zam alacak.

Tarih: 18.07.2023 17:41
VATANDAŞLAR,” EMEKLİ PARASI BİZLERE YETMİYOR”

www.erzurumgunebakıs.com /Rabia Aslan Karakaş

Emekli maaşlarının yüzde 25 oranında zamlanmasıyla birlikte en düşük 7 bin 500 TL, emekli maaşı alan bir emeklinin zamlı maaşı 9 bin 375 TL’ye yükselmiş oldu.

Asgari ücretin altında maaş aldıklarını ifade eden Erzurum’da ki emekli vatandaşlar, emekli maaşlarının arttırılmasını istediklerini söylediler.

Emekli Vatandaşlar, “Biz emekliler biraz daha maaşlarımızın arttırılmasını istiyoruz. Emekliler sürünüyor parklarda. Parklarda oturuyorlar. Çalışacak gücümüz yok. Bir simit yedi buçuk TL olur mu? Evimizin kirası 4 bin TL, 2 bin TL ise elektrik ve doğal gaz parası, bunların hepsi 6 bin TL oldu. Yani 2 bin TL ile de bir şey de yiyemezseniz, içemezseniz yani. Domatesin kilosu 25 TL olmuş. Birdenbire benzine zam geldi. Emekli vatandaşlarımız burada mağdurlar. Yapacak bir şey yok. Bizim elimizden gelen bir şey yok. Her şey başını aldı gitti zaten. Biz zaten umduğumuzu bulamıyoruz. Her şeye zam geldi. Asgari ücret olmuş 11 bin TL. Bizler asgari ücretin altından maaş alıyoruz. Yetmiyor bizlere nasıl yetsin bize 7 bin TL. Burada biz emekli maaşlarının artırılması beklentisin içerisinde olacağız. Emekli olunca yani emekli olduk diye değersiz bir insan haline mi geldik. Bizde normal bir vatandaş gibi hakkımızı istiyoruz. Biz emekli olarak çalışamıyoruz zaten. Aldığımız 7 bin TL ev kirasına, doğalgaz, elektriğe veriyoruz. Cebimizde bir şey kalmıyor. Ne yiyip içeceğiz ki. Çoluk çocuğumuzda çalışmasalar bizlere maddi açıdan bir destek çıkmasalar ortada kalacağız.” 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı