VEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi

VEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi

Tarih: 16.01.2024 14:49
VEDAŞ ekiplerinin zorlu kış mesaisi

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, kırılan elektrik direğini yenisiyle değiştirmek için karda yoğun mesai harcadı.
Günlerdir bölgede etkili olan ve kalınlığı bir metrenin üzerinde olan kar nedeniyle Hizan ilçesine bağlı Koçlu, Koçyiğit, Gayda ve Karbastı köylerinin ve bağlı bazı mezralarının enerjisini sağlayan direkler de devirdi. Enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle köyler elektriksiz kaldı. Yetkililere haber verilmesi üzerine bölgeye giden VEDAŞ ekipleri, devrilen direklerin yerine ağaç direkler dikerek bölgeye yeniden enerji akışını sağladı.
Metrelerce karın hakim olduğu bölgeye giden ekipler, önce tespit yaptı. Ardından bölgeye ağaç direkleri kar üstünde çekerek taşıyan ekipler, açtıkları kuyulara yeni direkler dikerek, enerji nakil hatlarını onardı. Bölgeye yeniden enerji veren ekipler, zorlu kış şartları ile mücadele etti.
Çalışmalar hakkında bilgi veren VEDAŞ Bitlis Müdürü Bahadır Demir, soğuk havaya aldırış etmeden vatandaşa enerji sağlamak için canla başla çalışan personellerine teşekkür ederek, “Amacımız kesintisiz enerji sunmaktır. Bu amaçla arkadaşlarımız gelen ihbar üzerine bölgeye giderek devrilen direklerin yerine zorlu şartlarda köylülerimizin de desteğini alarak yeni ağaç direkler dikerek enerji akışını sağlamışlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı