Yakutiye’den çocuklara sıfır atık bilinçlendirmesi

Yakutiye’den çocuklara sıfır atık bilinçlendirmesi

Tarih: 05.12.2023 11:07 Güncelleme: 05.12.2023 11:20
Yakutiye’den çocuklara sıfır atık bilinçlendirmesi

Sıfır atık bilincinin artırılması ve toplumun bu noktada duyarlı olması için örnek çalışmalar yapan Yakutiye Belediyesi, özellikle çocuklara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinde hız kesmiyor. 
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, sıfır atıkla alakalı herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini vurgulayarak, “Geleceğimiz olan minik öğrencilerimizle Bilse Anaokulunda Sıfır Atık buluşması gerçekleştirdik. Sıfır Atık bilincini artırmak amacıyla Yakutiye Belediyemiz maskotları Yakutcan ve Mırmır ile birlikte renkli oyunlar ve müzikler eşliğinde çocuklarımıza geri dönüşümün önemini anlattık. Geleceğimiz olan yavrularımızı ve öğretmenlerimizi Sıfır Atık’a olan duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyor, hayırlı ömürler diliyoruz.” dedi. 
Başkan Uçar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sıfır atıkla alakalı belirlemiş olduğu gerek altyapı, gerek üstyapı, gerekse eğitim noktasında çok ciddi 18 kriteri olduğunu hatırlatarak, “ Yakutiye Belediyesi olarak bunları tamamladık ve bölgede sıfır atık belgeli ilk belediye olduk. Bunun için şehirde çok önemli üstyapı çalışmaları yaptık. Özellikle 200’e yakın noktada 2’li ayrıştırma, 30’a yakın noktada 7’li ayrıştırma sistemleri ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni kurduk. Burada 14 bölümde atıkları biriktiriyoruz ve bertaraf merkezlerinde bertaraf ediyoruz. Çevre duyarlılığımız artarak devam edecek. Bu konunun sürdürülebilir olması çok önemli. ” şeklinde konuştu. 
 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı