Yeni yıla yeni saçlarla girin

Saç problemlerinin herkesin karşılaştığı ama çoğu zamanda ihmal ettiği önemsemediği bir sorun olduğunu belirten Saç Ekim Uzmanı Dr. Emrah Çinik, yeni yılda saç bakımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yeni yıla yeni saçlarla girin


Dr. Emrah Çinik, "Yeni yıl her şeye yeni başlangıç demektir, iş , umutlar , ertelenen hayaller, ertelenen sağlık problemlerinin düzenlenmesi yeni diyete başlama gibi, bunlara yeni saçlarımızı da ekleyerek yeni yıla girebiliriz. Nasıl ki vücudumuz içici düzenli check up yapmak gerekiyorsa saçlar içinde bakım şarttır, özellikle yoğun şehir hayatı temposuna saçlar ihmal ediliyor, erkekler için jöle, sprey, wax, topik gibi kimyasalların sık kullanılması ve her gün yıkamaya vakit bulunamaması saçları zayıf düşürüp, kırılmaya incelemelere yol açıp dökülme sürecini hızlandırmaktadır, aynı şekilde bayanlar içinde durum bundan farklı değildir, saçların sürekli boyanması, röfle , perma, fon çekilmesi gibi durumlar saçları kimyasallara ve ısı travmalara maruz bırakmaktadır, bu durum saçlar üzerinde tahribatlar a yol açmakta, cansız kuru ve kırılgan saçlara sebep olmaktadır bu durumda saçların dökülmesini hızlandırmaktadır" dedi.
Saçların bakımını belli periyotlarla yapmak gerektiğini kaydeden Dr. Çinik, "Özellikle cansız zayıflamış maçlarımızı canlandırmak için sacların takviyeye ihtiyacı bulunmaktadır, bunlardan bazıları prp, mezoterapi , saç dolgusu , ve vitamin mineral taviyeleridir, PRP kişinin kendi kanının alınıp santrifüj edildikten sonra kök hücrelerin ayrılıp saçlara enjekte edilme işlemidir, sene içerisinde 4-6 kez yapılması saçların canlılığını sağlamakta ve dökülme problemlerini azaltmaktadır, Mezoterapi saçlı deriye vitamin kombinasyonlarının enjekte edilmesidir, burada hedef sac kökleri olduğu için çok çabuk etki sağlanmaktadır ve saclardaki kırılmaya dökülmelere çok hızlı etki göstermektedir ve haftalık seanslar halinde uygulanmaktadır" ifadelerini kullandı.
Dr. Çinik, "Vitamin mineral takviyesi özellikle saç dökülmesiyle ilgili olan demir, çinko, b vitaminleri, folic asit gibi vitaminlerin takviyesi gerekmektedir, dönem dönem kişilerde bu vitaminlerle alakalı eksiklikler olmaktadır, bunların eksikliğini gidermek dökülmeleri önlemektedir. Saç dolgusu da saçlara dolgun luk ve canlılık veren diğer bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi ve bakımları sürekli yaptırdığımızda saçlarla ilgili problemlerimiz azalacaktır ve daha canlı dolgun ve sağlıklı saçlara sahip olacağız" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı