Yüksekova 'Aile Sağlık Merkezi'ne kavuşuyor

Yüksekova Cumhuriyet Mahallesi 'Aile Sağlık Merkezi'ne kavuşuyor

Tarih: 23.09.2023 10:18 Güncelleme: 23.09.2023 10:19
Yüksekova

Hakkari Yüksekova ilçesinin Cumhuriyet Mahallesinde yapılan çalışmalar sonucu yeni 'Aile Sağlık Merkezi'ne (ASM) kavuşuyor.
18 bin nüfusa sahip Cumhuriyet Mahallesinin Kani Heyder Caddesindeki mahalle sakinleri yıllardır 'Aile Sağlık Merkezi'nin olmadığı için farklı noktalara giderek tedavi işlemlerini görüyor. Yüksekova Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdulkerim Kaçan, Hakkari Valiliğine ve Hakkari İl Sağlık Müdürlüğüne yaptığı girişimler sonucu mahalleye 'Aile Sağlık Merkezi'ni kazandırdı. Yapılan girişimler sonrası 'Aile Sağlık Merkezi'nin inşaat çalışmaları Vali Erdoğan Gürbüz Ortaoku’lunun yakınında başlarken, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 8. Nolu Aile Sağlık Merkezi ismiyle mahalle sakinlerine hizmet verecek.



''Mahallemize hayırlı olsun''
“Mahallemiz yeni 'Aile Sağlık Merkezi'ne kavuşuyor bundan dolayı mutluyuz” diyen Yüksekova Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdulkerim Kaçan, ''Yıllardır mahalle sakinlerimiz doktora gitmek için farklı noktalarda bulunan yerlere yada direk hastaneye giderek tedavilerini yapıyorlar. Mahalle muhtarı olarak sıkı-takipli görüşmeler ve girişimlerde bulunduk. Şükür en sonunda mahallemize 8.Nolu Aile Sağlık Merkezini verdiler. Bizde vatandaşın hizmetine sunmak için inşaatına başladık. İnşallah kısa sürede biter mahallenin sınırsız hizmetine girer. Bundan dolayı çok mutluyuz çünkü yıllardır sorun haline gelmişti. Şükür bunu da çözdük. İnşaatı biter bitmek gelecek doktorlarla mahalle sakinlerimize hizmet verecek. Bu güzel hizmet için emeği geçen herkese teşekkür ederken, mahalle sakinlerimize şimdiden hayırlı olsun'' dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı