Yüksekova'da anlamlı mevlit

Yüksekova'da anlamlı mevlit

Tarih: 30.09.2023 10:51
Yüksekova

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hayatını kaybeden Diyarbakırlı Ahmet Kotan isimli öğretmen için mevlit programı düzenlendi.
Geçtiğimiz hafta ilçenin Güngör Mahallesinde bulunan Özgürlük meydanında yer alan bir eczaneye ilaç almak için gittiği sırada Diyarbakırlı nüfusuna kayıtlı 27 yaşında olan Ahmet Kotan isimli öğretmen kalp krizi geçirdi. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kotan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
''Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ahmet hoca için mevlit verdi''
İlçede eğitim camiasını yasa boğan ölüm üzerine, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahmet Kotan için mevlit okutuldu. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Merkez İhsaniye Camiinde okutulan Mevlid-i Şerif’e Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, kurum amirleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğretmen Kotan için İmam hatipler tarafından Kur´an-ı Kerim hatimi, Mevlid-i Şerif ve okunan duaların ardında program son buldu.
Programda kısa bir konuşma yapan Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, "Ahmet hocamızın ruhları şad olsun, mekânı cennet olsun. Mevlidimize iştirak eden protokolümüze, Kur’an-ı Kerim hatmini ve mevlidi şerifimizi okuyan hocalarımıza, davetimize icabet eden herkese teşekkür ederiz, Allah kabul etsin'' dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı