Yüksekovalılar Tebriz'in tarihi mekanlarını gezdi

Yüksekovalılar Tebriz'in tarihi mekanlarını gezdi

Tarih: 23.11.2023 10:26
Yüksekovalılar Tebriz

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen 15 kişilik grup, İran'ın Tebriz şehrinin tarihi mekanlarını gezdi.
Her bir köşesi tarih kokan Tebriz kenti, ihtişamıyla turistlerin en çok uğradığı yerlerin başında geliyor. Yüksekovalı 15 kişilik grup da Tebriz’de bulunan Kendovan'ın peribacalarını gezdikten sonra Şah Gölü, Şairler Anıtı, Kaçar Müzesi, Gök Mescidi, Azerbaycan Müzesi, Eynalı Dağı ve Gölü, Tebriz Kapalı Çarşısı ve Saat Meydanı’nı gezdi.


Mehdi Gözey ve Hakan Zanyar Aykut'un rehberliğinde turlarını tamamlayan 15 kişilik ekip, daha sonra Yüksekova’ya döndü. Yüksekovalı grubun İran gezisinde memnun kaldığını belirten STIGIA Turizm sahibi Mehdi Gözey, "15 kişilik grubumuz ilk olarak Urmiye Gölü’nü, ardında Kendovan köyünde bulunan peribacaları gezdi. En önemlisi Tebriz kentinde bulunan Şah Gölü, Şairler Anıtı, Kaçar Müzesi, Gök Mescidi, Azerbaycan Müzesi, Eynalı Dağı ve Gölü, Tebriz Kapalı Çarşısı ve Saat Meydanı’nı gezerek turun keyfini çıkardılar. Gezdiğimiz tüm alanlar tamamen tarihi alanlardır. Gayet güzel ve keyifli bir tur oldu. Bundan sonrada da aynı şekilde gezimize devam edeceğiz” dedi.


YEKDASDER Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut ise tarihi yerleri gezmeye devam edeceklerini belirterek, "Yüksekova'da ilk kez bu turlar yapıldı. 15 kişilik grupla İran’ın değişik kentlerini ve tarihi alanlarını gezdik. Bizler turumuza Urmiye'den başladık. Ardında tarihiyle meşhur olan Tebriz kentini karış karış gezdik. İnşallah yine aynı şekilde turlarımız devam edecek. Tüm turlarımız güven içinde yapılıyor. Onun için herkse bu turlarda keyif alacak" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı