Zemheri ayında güneşli havanın tadını çıkarıyor

Tercan’da zemheri ayında vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkarıyor

Tarih: 07.01.2024 10:12
Zemheri ayında güneşli havanın tadını çıkarıyor

Erzincan'ın Tercan ilçesinde, güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar kahvehane önünde çay içip sohbet ederek güneşli günün keyfini yaşadılar.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve hava sıcaklığının 8 derece olduğu Tercan'da, vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkartıyor. Vatandaşlar kahvehane önünde oturarak sohbet eşliğinde güneşli havayı değerlendirirken çocuklar ise parklarda bulunan oyun aletleriyle eğlendi. Oyun aletlerine binerek eğlenen çocukların mutlulukları yüzlerine yansırken ocak ayında Tercan’ın nadir bu kadar sıcak olduğu belirtildi.
Sıcak havanın tadını çıkaran vatandaşlar "Sanki yaz geri geldi" diyerek, "Aslında sabah kalktığımızda soğuk oluyor ancak öğlene doğru sanki yaz geri geliyor. Geçtiğimiz hafta kar yağdı, bizi üşüttü ama tekrardan güneş yüzünü gösterdi. Bizler de eşimiz, dostumuzla birlikte güneşli havanın tadını çıkararak 2024 yılının ilk hafta sonu cumartesi gününü böyle geçiriyoruz. Ocak ayına girdik artık. Normalde Tercan da her yılbaşında kesin kar yağardı ama artık mevsimlerde değişti. Bir yazı yaşıyoruz bir de kışı. Hava gerçekten çok güzel. Güneşli ve gördüğünüz gibi dışarıda arkadaşlarımızla oturuyoruz. Yeni yılın ülkemize, milletimize huzur getirmesini temenni ediyoruz” diye konuştular.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı