Orhan BOZKURT


BU HAKEMLER İLE BU LİG BİTMEZ!

Türk futbol hekemleri uzun yıllardır hep tartışılr...


Türk futbol hekemleri uzun yıllardır hep tartışılr...

Bazen acımasızcada tartışılır. Ancak son 3 yıldır artık gerçekten tahammül edilemez bir hal aldı.

 

Erzurmspor, özellikle TFF 1. Lig ve Süper Lig’de verdiği mücadele sırasında ne çekti ise bu hakemlerden çekt.

 

VAR ols da, olmasada nedendir bilinmez son yıllarda  Erzurumspor’a karşı bir görünmez el tarafından hakemler aracılığı ile resmen  operasyon çekiliyor.

 

Bunun en bariz örneğini geçtiğimiz sezonda gördük. Sadece biz değil, taraflı tarafsız tüm futbol kamuoyu Erzurmspor’un nasıl doğrandığını her platformda anlattı, anlatmaya devam ediyor.

 

Ancak haftasonu  oynanan  Erzurmspor FK- Samsunspor maçı artık bardağın taşdığı andı.

 

Öyleki maçın başından beri  orta hakem  Emre Kargın ile maçın 4'ncü hakemi Şevket Teker,

topu tüfeği eline almış adeta katliam yapmak için shaya çıkmıştışlar...!

 

Maçın birinci dakikasından son düdüğe kadar Erzurmspor’u ince ince değil, adeta kuşbaşı gibi doğradı durdular.

 

Orta hakem  Emre Kargın, bütün kritik pozisyonlar da hep alehimize düdük çaldı. Emre Kargın ve yandaşı Şevket Teker,  bu güne kadar hiç bir şekil de hakemler hakkında yorum yapmaya özen gösteren beni  bile çileden çıkardılar.

 

Maçın 4'ncü hakemi Teker,  olağanüstü bir performans ile Erzurumspor aleyhine verilen kararların tamamında  orta hakem Kargın’ı etki altına aldı. Ateda maçı kenardan o yönetti.

 

Hakeme ve  Erzurmspor’un ekmeğini yemiş Samsunspor' un bazı "Gardiyan" futbolcularına rağmen sahada onur mucadelesi veren bir Erzurumspor vardı.

 

Erzurmspor’un,  birinci ve ikinci bölgede yaptığı alan savunmasını ayakta alkışladım. Hakemlerin  atmosferi germesine ve haksız karaları ile sinirleri alt-üst etmesine  rağmen  bu maçta adeta kapasitelerinini iki katı mücadele eden  tüm takımı kutluyorum.

 

Böylesi bir ortamda 60 dakika  ligin en güçlü kadrosuna karşı on kişi mücadele ederek  maçı berabere bitirmek büyük başarı.

 

TRT yorumcularından meslaktaşımız Barış Yurduseven bence bu maçı en güzel özetleyen paylaşımı yapmış... Bakın Yurduseven ne diyor;

 

“Erzurum’da hakem Emre Kargın uğraştı uğraştı ama bir türlü stadyumu aşağı dökemedi! Ama bunu kısa zamanda başarır! Samsunspor’un böylesine kaliteli kadrosu kenardan ancak bu kadar kötü yönetilebilir! Erzurumspor’un da bu kadar kısıtlı kadrosu ancak bu kadar iyi yönetilirdi.”

 

Bir parantezde kaleci Göktuğ ' a açmak lazım. Olağanüstü bir maç oynadı. En az yedi/sekiz net pozisyonda gole izin vermedi. Hele maçın uzatmalarının bile bittiği anda verilen  penaltıyı kurtarması ise kabus gibi gecenin en muhteşem anıydı.

Biz stadyumdakilerin ve eminim ki televizyonları başında maçı izleyen yüz binlerin adeta yüreklerinin  yağlarını eritti.

Tebrikler Erzurumspor...

Alkışlar  Göktuğ...