Orhan BOZKURT


ERZURUM’DA SPOR ALTYAPISI VE SPOR YÖNETİMİ

Buna eminim, Erzurum bir spor şehri olacak. Kışın kar ve buz sporları, yazın sporun her alanında...  Özellikle bu mevsimde dünya markası olacak.


Buna eminim, Erzurum bir spor şehri olacak. Kışın kar ve buz sporları, yazın sporun her alanında...  Özellikle bu mevsimde dünya markası olacak.

Bu iddialı cümleleri bu kentin potansiyeline güvenerek yazıyorum. Özellikle genç yeteneklerimize.  Hep öne çıksada  spor sadece futbol değil. .. Evet futbol belki çok popüler ve daha çok dikkat çekiyor ancak  2011yılında ev sahipliği yaptığımız Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade2011) sonrası bu kentte spor dahada renklendi. Özelllikle yeni yapılan tasislerimiz ile birlikte kış ve buz sporlarının her dalında milli takımlar düzeyinde onlarca sporcumuz var.

 

Ama ben bugün o pöpüler olan futboıldan bahsetmek istiyorum.  Önceki gün meslek yaşamımın en heyecanlı futbol maçlarından birini izledim.Yer: Cemal Gürsel Spor Kompleksi'nin yan tarafında ki, doğal olarak yeşeren sahalar.

Özellikle “Doğal olarak yeşeren” diyorum .  Evet çok güzel sahalarımız var. Bugünlerde Süper Lig ekiplerininde kampa geldiği Yüksek İrtifa Merkezi’ni aratmayacak nitelikte  sahalar. Ancak bakımsızlıktan dökülüyorlar.

Kışın karını temizleyen , yazın ise şöyel haftayı geçtik bari 15  günde bir bakan, eksiğini gediğini gideren çimlerini düzenleyen  kimse yok!

B.B. Erzurumspor Futbol Akademisi’ndeki sporcuların kullandığı,

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün hemen yanı başındaki bu sahaların sorumlusu kim?

Neyse ben  ben önceki gün  oynanan maça döneyim.  Dedimya Cemal Gürsel Spor Komleksi’ndeki  çim sahalarda sıradan bir gün ama ortalık ana baba günü...

Kar-kış alışık bizim çocuklar oraya ve bu sahalara  ancak ortalık yeşillenince konuklarda çoğalıyor... Son konukları Azerbaycan'dan...

Evet Azerbaycan'ın en önemli eğitim kurumlarından Bakü Modern Akademi, Erzurum'da kampa gelmiş. Bizim çocuklar normal antrenmanlarında. Konuklar maç teklif ediyor. Konuk bu kırılır mı? Hocaları kabul ediyor ve özel maç yapıyorlar. O ne muhteşem bir mücadele, o nasıl bir eğitim.... Maçın sonucundan  öte maç sonu verilen bu pozlar, sporcuların arasındaki diyaloglar gerçekten görülmeye değer.

Tabi spor eğitmensiz olmuyor... Önceki gün bir kez daha gördüm yakından takip ettiğim için bir kaç isim sayayım... Kar-kış bu çocuklarla birlikte terleyip-üşüyen öğretmenleri; Fatih Özbayraktar,  Ersin Dizlek , Hakan Ülgü,  Erkan Adin, Ayhan Söğütlü ve daha isimlerini sayamadığım diğer öğretmenleri...

Evet evet onlar sadece antrenör değil aynı zamanda birer veli ve öğretmen. Günümüzde  antrenörlük, kızmak-bağırmak, sövmek-dövmek değil; bu çocuklara ilk adımlarında fener olmak...

Yukarıda da belirttiğim gibi bu kennte her şey var. İnsan potansiyeli, eğitmen kadrosu, tesis, malzeme ve daha spor için gerekli olan diğer şeyler.

Tek eksiğimiz po potansiyeli harekete geçirecek egodan yoksun öncü yöneticiler... Birde o kuşağı yakalasak varya bir kez daha altını çizerek iddia ediyorum;

Erzurum bir spor şehri olacak. Kışın kar ve buz sporları, yazın sporun her alanında...  Özellikle bu mevsimde dünya markası olacak.

Maçın skoru mu?

Hadi merak edenlere onu da vereyim ;

BB.Erzurumspor U -11/Türkiye : 2

Bakü Modern U-11/Azerbaycan: 1

Skordan öte bu fotoğraf alkışlanmalı. Ben alkışlıyorum . Devamı da sizlerden ve  bu kentin spor yöneticilerinden gelsin.