Hakan HOCAGİL


Evdeki maçı da kazanalım artık!     

Jakub Szumski, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Orhan Ovacıklı, Mücahit Albayrak, Arvydas Novikovas, Eren Tozlu, Martin Hasek, Estrela, Emircan Altıntaş, Aaron Olanare bir eksikle (Mustafa Yumlu) Erzurumspor’un artık ideal kadrosunu oluşturuyor.


Jakub Szumski, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Orhan Ovacıklı, Mücahit Albayrak, Arvydas Novikovas, Eren Tozlu, Martin Hasek, Estrela, Emircan Altıntaş, Aaron Olanare bir eksikle (Mustafa Yumlu) Erzurumspor’un artık ideal kadrosunu oluşturuyor. Mavi Beyazlı takım, sezonun bundan sonraki bölümünde de bu kadro ile mücadele edecek. Yumlu’nun da katılımıyla iyi bir ekip görüntüsü veriyor bu onbir… Ancak iyi oynadığı zaman! İyi oynamadığı, koşmadığı, mücadele etmediği, rakip kaleyi daha fazla tehdit etmediği zaman tatsız bir maçla baş başa kalıyor seyirci…

Eyüpspor, kâğıt üstünde daha iyi bir takım. Tecrübesiyle, disipliniyle ve gol vuruşlarıyla haklı bir üne sahip olan Umut Bulut’tan (13 gol) yoksun kadrosu bile oldukça güçlü: Yeni transferler Oğulcan ve Sekidika, kaleci Çağlar, Pa Dibba oldukça iddialı isimler.

Oldukça soğuk bir havada ve havanın daha da soğuduğu bir saatte oynanan maçın ilk yarısı karşılıklı yoklamalarla geçti; iki takım da birbirini çok rahatsız etmeden oynadı! Olanare’nin kaçırması daha zor bir pozisyonda golü atması gerekirdi. TFF 1. Ligde bu kadar net pozisyonların artık kaçırılmaması lazım… Sona yaklaşıldıkça bu pozisyonların değeri daha da artacak; golcülerin bunları kaçırma lüksü yok artık. Ama Olanare (4 gol) sezon başından beri zaman zaman iyi maçlar çakırsa da gol vuruşları bakımından bir türlü istenen noktaya gelemedi ne yazık ki…

İlk yarıda Novkovas hareketli, Eren gayretli, Estrela iyi ama Emircan hareketsiz göründü. Beklerin hücuma çıkışları da genel olarak iyi idi.

İkinci yarı da ilk yarının devamı gibi başladı; hareketsiz, heyecansız… Novikovas’ın çok uygun pozisyonda (ortayı yine bir bek, Mücahit yaptı) topu havalara savurması küçük bir kıpırdama işareti verse de sonuç bakımından iyi olmadı. Olanare-Oltan, Hasek-Gökhan değişiklikleri de maçı hareketlendirmeye yaramadı. Gökhan’ın iki şutu da işe yarar cinsten olmayınca ‘Acaba bu maç da golsüz mü bitecek?’ endişesi doğdu. Ama son bölüme girilirken yine bir duran top, bir köşe vuruşu imdada yetişti. Novikovas’ın güzel ortası Oltan’ın önüne düşünce gol geldi. Şimdiye kadar sadece bir gol atabilmiş olan, yıllardır yerinde sayan Oltan o golün sahibi oldu.

Ancak Eyüpspor teknik yönetiminin maça müdahalesi oyunu onların lehine çevirmişti zaten; golden az sonra da bir taç atışından gelen top bir türlü uzaklaştırılamayınca Cenk Ahmet’in ayağından gole dönüştü ve maç yine can sıkıcı bir hale geldi.

Yücel İldiz’in takımı harekete geçirmesi, canlandırması mümkün olacak mı? Çok umut yok bu konuda… Evdeki maçların bile kazanılmaması çok büyük bir sorun. Olacak şey değil. Bu kadar insanın tribünlere çağrılması/doldurulması iyi de takım aynı heyecanı duymayınca işler kötüye gidiyor. Ankaragücü’nün iki haftada beş puan kaybettiği bir ortam, fırsata çevrilememiş oldu. Eğer bir sonraki Ankaragücü maçı da kazanılamazsa bu sezon Erzurumspor açısından bitebilir…