www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ
Öğretmenler, 2025 yılına girmeden önce maaşlarına ve ek ders ücretlerine yapılacak zamla ilgili heyecanla beklenen yeni düzenlemelerle ilgili sevindirici bir gelişme yaşanıyor.
Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KBS) üzerinden gerçekleştirilen ek ders ödemelerine yapılacak yüzde 11'lik artış, öğretmenlerin gelirlerinde önemli bir iyileşme sağlayacak.
Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenlere Ek Ders Zammı
Ocak 2025’te açıklanması beklenen yüzde 11’lik artış, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yansıyacak. Mevcut durumda 127 TL olan kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti, yapılacak zamla birlikte 141 TL’ye yükselebilir. Ayrıca, Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında görev yapan öğretmenler için ek ders ücreti 282 TL'ye kadar çıkabilir. Bu artış, öğretmenlerin maaşlarının yanı sıra ek ders ücretlerinde de önemli bir rahatlama sağlayacak.
Zamlar Ekonomik Nefes Aldıracak
Ülke genelinde 1,2 milyon öğretmen, 2025 yılı itibarıyla maaş ve ek ders ücretlerinde yapılacak bu düzenlemelerden faydalanacak. Enflasyon oranlarına göre yapılan yüzde 11’lik zam, öğretmenlerin geçim sıkıntısını hafifletebilir. Ayrıca DYK öğretmenlerinin ek ders ücretlerinde yapılacak iyileştirme, kurslardaki motivasyonu da artıracak.
Zam oranlarının resmi olarak açıklanmasıyla birlikte yeni ücretler netleşecek ve öğretmenler, KBS sisteminde güncellenmiş ödemelerini alabilecek. Bu düzenlemeyle öğretmenlerin gelirlerinde önemli bir iyileşme sağlanması bekleniyor.