İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?

Dilan gelin öldü mü öldürüldü mü?

Tarih: 11.09.2024 11:48
İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?

Sedanur BİNGÖL - Günebakış Gazetesi

Yağan beldesinde 4 Ağustos günü evde ölü bulunan Dilan Y.'nin intihar mı ettiği yoksa kocası tarafından dövülerek mi öldürüldüğü esrarını koruyor. Adli Tıp raporunun henüz çıkmadığı iddia edilirken, hayatını kaybeden kadının acılı annesi kızının kocası tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor. Acılı anne, '' Olaydan yarım saat önce telefonla konuştuğum kızıma ziyarete gidecektim, ölüm haberini aldım'' diyerek isyan etti. 

Erzurum'un Köprüköy ilçesine bağlı Yağan beldesinde oturan 2 çocuk annesi Dilan Y. adlı genç kadın, 4 Ağustos günü saat 11.00 sıralarında evde ölü bulundu. Evde olay yeri inceleme çalışması yapıldı, genç kadının cesedi otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Kocası İ.Y, karısının intihar ettiğini söyledi. Gözaltına alınan koca, serbest bırakıldı. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, Dilan Y., gözyaşları arasında toprağa verildi. İntihara inanmayan komşularının anlattığına göre; Dilan, kendisine aldığı halı örtüsünü annesine neşeli bir şekilde anlatıyor. Ancak daha sonra kocasıyla yaşadığı tartışmanın ardından Dilan hayatını kaybediyor. Dilan’ın kocası intihar olduğunu iddia ediyor. Ancak hastaneye geç götürülmesi, kıyafetlerinin değiştirilmesi ve ambulans çağırılmaması, olayın üzerindeki şüpheleri artırıyor. İddialara göre, kocasının ailesinden hiç kimsenin cenazeye katılmaması da Dilan'ın annesi ve diğer akrabaları tarafından cinayet şüphesi iddialarını artırıyor.

GERÇEKLER ÇARPITILIYOR MU?

4 Ağustos Pazar günü saat 11.00 civarlarında hayatını kaybeden iki çocuk annesi Dilan Y.'nin annesi Serpil Süme, kızının kendi eceliyle ölmediğini, öldürüldüğünü iddia ediyor. Olay günü kızıyla telefonda görüştüğünü anlatan acılı anne Serpil Süme, “Ben o gün kızıma davetliydim. Bizim buraların tabiriyle kızıma oturmaya gidecektim. Sabah 10.30’da kızımla telefonda konuştuk ve bana bir halı örtüsü aldığını anlattı daha sonra kapattık. Kızımın eşi hayvancılıkla uğraşıyor. Kayınvalidesi ve eltisiyle 3 yıldır konuşmuyorlardı. Ancak kızımın halı örtüsü aldığı gün kayın valide ve elti kocasını köye gelen satıcılarla samimi diyerek kışkırttılar ve kavga etmelerine neden oldular” açıklamalarında bulundu. 

''BANA HABER VERMEDİLER''

“Kızımla aynı köydeyiz ve evlerimiz birbirine çok yakın olmasına rağmen bana haber vermediler” diyen Serpil Süme, kızının ölmediğini, ölmesi için hiçbir sebep olmadığını belirterek öldürüldüğünü iddia ederek, kızının öldükten sonra uyanması için su döktüklerini, uyanmayınca da kıyafetlerini değiştirip hastaneye, hatta en yakında Köprüköy Devlet Hastanesi varken, Pasinler Devlet Hastanesine götürdüklerini iddia ediyor.

ÖN OTOPSİ RAPORUNA ERİŞİMLERİ YOK 

Sır ölümle ilgili ifadelerin çelişkili olması, komşuların anlattıkları da olayın cinayet ihtimalini artırıyor. Şüpheli durumda olan Dilan gelinin eltisi, kocası ve kayınvalidesinin olay günü gözaltına alınmalarına rağmen daha sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi. Adli kontrol uygulandığı tahmin edilen ailenin ayrıca iki avukat tuttukları söyleniyor. Dilan’ın ailesine yardım eden ve yol gösteren olmadığı için ailenin ön otopsi raporuna dahi erişimlerinin olmadığı belirtildi. 

ACILI AİLE OLAYIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR 

Komşuların iddiasına göre ise Dilan Y., kocası boynuna yumruk atınca yere yığılıyor. Kalkmayınca üzerine su döküyorlar, elbiseler ıslanınca başka elbise giydiriyorlar. Öldüğünü anlayınca da intihar süsü verip hastaneye götürüyorlar. Kocasının ailesinden hiç kimsenin cenazeye gelmediğine dikkat çeken komşular, ''olayın örtbas edilip intihar olarak gösterilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar” ifadelerini kullandılar. Biri dört, diğeri beş yaşında olan iki çocuk annesi Dilan Y.'nin acılı annesi Serpil Süme, kızının çoban olan kocası tarafından öldürüldüğünü, olayda dahili bulunan tüm kişilerin cezasını çekmesini isteyerek tüm yetkililerden yardım bekliyor.