Erzurumlu Milli Güreşçi İbrahim Çiftçi 2024 Paris Olimpiyatları yolcusu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na gidecek olan Milli Güreşçi İbrahim Çiftçi’ye memleketi Erzurum’dan büyük destek geldi.

Tarih: 20.07.2024 19:28
Erzurumlu Milli Güreşçi İbrahim Çiftçi 2024 Paris Olimpiyatları yolcusu

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurumlu Milli Güreşçi İbrahim Çiftçi, 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ay yıldızlı milli forma ile mindere çıkmaya hazırlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nün sporcusu olan İbrahim Çiftçi, olimpiyata gitmeden önce Erzurum’da şehrin belirli noktalarında destek pankartları asıldı. Yakutiye Kamp Eğitim Merkezi’ne ve şehrin işlek noktalarında asılan pankartlarda “Türkiye’nin Gururu İbrahim Çiftçi” yazısı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın İbrahim Çiftçi için yayınladığı başarı mesajı yer aldı. 

İbrahim Çiftçi için Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden ve Erzurum spor camiasından da destek geldi. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün resmi Instagram ve X (Twitter) hesapları üzerinden milli güreşçiye destek paylaşımlarında bulunulurken, Erzurum spor camiasından tanınmış isimler de milli güreşçi için sosyal medya hesaplarından destek mesajları içeren paylaşımlarda bulundular. 

İlk kez Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda olimpiyat mücadelesine girecek olan İbrahim Çiftçi, serbest stil kategorisi 97 kilogramda mücadele edecek. 

Paris’e gitmeden önce kendisine verilen destek mesajları hakkında özel açıklamalarda bulunan Çiftçi, Erzurum’da verilen desteğin kendisini çok mutlu ettiğini, Türkiye’yi ve Erzurum’u Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi. Olimpiyata iyi bir şekilde hazırlandıklarını, şu anda olimpiyat öncesi son kampa başladıklarını söyleyen Çiftçi müsabakalarının olimpiyatların sonunda olacağını, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın kapanışının altın madalyanın Türkiye’ye gelmesi ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona ermesini istediğini ifade etti.

İbrahim Çiftçi “Olimpiyat Kapanışını İstiklal Marşımızla Yapmak İstiyorum”

Memleketim Erzurum’da pankartların asılarak bana destek verilmesi beni son derece mutlu etti. Paris’te ülkemizi ve memleketimi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’na iyi bir şekilde hazırlandık, son kampımıza da başladık. Bizim müsabakalarımız, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nın son müsabakaları olacağı için Paris’e geç gideceğiz. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda altın madalyayı Türkiye getirmek ve olimpiyatların kapanışını İstiklal Marşımızla yapmak istiyorum.