www.erzurumgunebakis.com / Dilan ÇOŞKUN
Erzurum’un tarihi yapılarıyla bilinen merkez ilçesi Yakutiye’de, Rabiaana Mahallesi’nde yer alan Hanım Sokak’taki metruk binalar için yıkım kararı alındı. Bir süredir atıl durumda bulunan ve çevre güvenliğini tehdit eden yapılar, hem vatandaşların hem de esnafın tepkisini çekiyordu.
Özellikle Saat Kulesi gibi önemli bir turistik yapıya yakın konumda bulunan bu binaların kötü görüntü oluşturması, kent estetiğini olumsuz etkiliyordu. Bölgede kontrollü yıkım çalışmaları başladı.
Mahalle sakini Zeynep K., “ Bir süredir bu binalar yüzünden hem tedirgin oluyoruz hem de şehrimize yakışmayan bir manzara oluşuyordu. Turistlerin en çok geçtiği yerlerden biri burası. Yıkım kararı yerinde bir adım oldu,” dedi.