Orhan DURMUŞ


ANLAYIŞINIZ BATSIN!


Toplumun görüşler arası gruplaşması ve birbirlerine karşı tahammülsüz, anlayışsız olarak kutuplaşması ve toplumun her kesiminden insanları birbirine karşı nefret suçu işlemesi kabul edilemez. Ancak bu durum hemen hemen bütün devletlerde olan bir durumdur. Bazen bu durumlar dış güçlerin özel çabaları ile olurken bazen de siyasilerin yanlış hareketleri toplumdaki yansımaları olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Her zaman yaşanan ancak kameralara ve gündeme yansıyınca haberdar olduğumuz güncel konumuz; türbanlı kadınlarımıza, kızlarımıza sokak ortasında hem de hemcinsleri tarafından saldırıya uğraması?

 

Yaşanan bu olaylar toplumun giderek birbirine nefretle baktığını, iki insanın birbirine tahammül edemediğini gösteriyor. Açık giyinen bir bayana yapılan bir hakaret, taciz ne kadar yanlışsa inancı gereği türbanlı, kapalı bir kadınında aynı muameleye uğraması o derece yanlıştır. Garipsediğim asıl olay şu ki; yaşanan bu olaylarda türbanlı kızlarımıza el uzatan ahmakların ?özgürlükçü anlayışı? benimsemiş olmalarıdır. Özgürlükten anlaşılan bu olmasa gerek? hani senin özgürlüğün benim burnumun ucunda bitiyordu? Türbanlı kadınlarımızın anlattıkları ifadeler ile genelde bu tarz zihniyetlerin kızlarımıza kullandıkları bir cümle var; ?başını kapatıyorsan Arabistan´a gideceksin? ya arkadaş belki kadın Arap! kaldı ki en büyük yanılgı şurada ancak Arap zihniyeti sizin görüşünüzle aynı ölçüde çünkü oralarda açık gezmez suç ve yasak! O halde senin Araplardan farkın ne? Türk milleti şanlı geçmişi ve maneviyatı ile kişisel hürriyetlere karışmamış insanların huzur ve refah içerisinde yaşamalarına imkân sağlamıştır. Bu görüş ve anlayışın dışında hareket edenler ya Türk düşmanı ya da devletine sadık olmayan insanların davranışlarıdır. Garip olan bir durum daha var ki bence en dikkat edilmesi gereken durum burasıdır; şuan gündemde olan sokak ortasında türbanlı kızlarımıza saldıran şahıslar birisi akli dengesiyle alakalı problemi olduğu yani psikolojik tedavi gördüğü diğeri ise sözde öğretmen olduğu ve daha önceden uyuşturucu madde kullanmaktan sabıkası olduğu ifade edilmektedir. Şimdi konuyu iyi anlayalım bu saldırıları sözde ülkemizin daha özgür ve çağdaş olmasını düşüncesine hâkim provokatif kişilerin eylemleri? peki özgürlüğü savunan bir vatandaş başkasının hürriyetine ve hatta inancı gereği giyim ve davranışına nasıl karışabilir. Çağdaşlık; aynı çağı yaşıyor olma anlamında olan fakat gelişmişlik olarak algılanan bir durum içinse bile kıyafetle ilimsel ve bilimsel çalışmaların neresine engel? saldırgan benim gözümde pitbul cinsi bir köpek kadar saldırgan olan sayın özgürlükçü, çağdaş hanım efendiler siz atomu parçalıyordunuz da o kızlarımız mı size engel oldu? bence sizin tek amacınız ülkemizi sizin kafanıza göre daha özgür yaparak sizlere her şeyin serbest olduğu yani çıplak hatta çırıl çıplak gezmenin, esrar partilerinin, hayal dünyanızda her ne varsa onların suç sayılmadığı bir coğrafya arıyorsunuz  kendinize?

 

Sonuç olarak bu tarz davranışların artarak devam etmemesi için çağdaşlığı ve özgürlüğü daha iyi kavramak gerekmektedir. Benim özgürlüğüm seni neden rahatsız ediyor arkadaşım! Toplumsal sınırları olan karşılıklı anlayış içerisinde hayatlara müdahale etmeden yaşamanın adıdır özgürlük?

 

Türbanlı kızlarımıza uygulanan bu şiddeti nefretle kınıyorum. Bu tarz davranışlar ülkemize zarardan başka bir şey getirmeyecektir. Türkiye coğrafyasında yaşayan ve devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan her görüşten her mezhepten her fikirden vatandaş ortak payda da kardeştir. Fikir ayrılıkları bizim zenginliğimiz olarak kabul edilmeli ortak paydanın vatan olduğu bilinci ile birbirimize tahammül ederek saygılı yaşamalıyız.