Orhan DURMUŞ


ATAKAN KAYALAR´ I RAHAT BIRAKIN!


Sosyal Medyada paylaşılan videodan sonra ülke gündemine oturan muhteşem çocuk Atakan; zekâsı, konuşma üslubu ile herkesi kendisine hayran bıraktı.

 

Kısa sürede ülke gündemine oturan ve doğal olarak herkesin ilgi odağı olan Atakan´ konuşmalarını hayretle dinledim, hayranlıkla izledim, merakıma yenik düştüm ve tekrar tekrar izledim. İzlerken Atakan´ın muhabirlerin sorularına cevap verirken konuya olan hakimiyeti ve ciddiyeti, beynimde Atakan´ın fiziksel yaşı ile akıl yaşındaki uyumsuzluk (ya da uyumsuz olan bizlerdik) sebebiyle kısa süreli bir şok yaşadım.

 

Kendisine yöneltilen sorulara olgun bir şekilde cevap vermesine rağmen muhabirlerin tatmin olmayışları dikkatimi çekti. Muhabirler Atakan daha medyatik sözler söylemesi için zorlaması hiç yakışık almadı bence.. hepsinden ödemlisi bu kadar saat Atakan üzerinden sosyal paylaşımlar yaparak saygısız, ukala, şımarık gibi hiçte hak etmediği eleştirileri kınıyorum. Her şeyden önce Atakan bir çocuk! Eğer Atakan´da ki zekayı kıskanıp kendine akran olarak, atışacağın birisi sandıysan onu bilemem. Bu kadar ağır eleştiriler yapılmasını anlamadım. Millet olarak bir kulp takma huyumuzdan vazgeçip örnek almaya çalışsak belki çok güzel gelişmelere önayak olacağız. Atakan için proje diyen, Atakan´ın konuşmalarına ezber diyenler bile vardı yorumlar arasında- el insaf be? bire zekasız arkadaşım, çocuğun bahsettiklerini sana ezberle diye versek 3 yıla ezber yapamazsın çocuğa iftira atıyorsun. Bende bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum. Devletin de bu konuda yaptırım yapmasını ve Atakan´ı harcanmaması adına gündemi değiştirmesini bekliyorum. Bazı paylaşımları kaldırmalı Atakan ve Atakan gibi çocuklarımızı sosyal medya üzerinden linç edilmesi engellenmelidir.

 

Atakan´ı saçma sapan eleştirilerle taciz edenlere gelince; işte bunu yapanlar benim gözümde çocuk istismarı suçu işlemiştir çünkü yapılan onca ağır ve seviyesiz eleştirinin Atakan´ olumsuz yönde etkileyebilir. Bu ağır eleştirileri yapanlara sesleniyorum dönüp bir kendinize bakın okuduğunuzu anlayacak yaşta mısınız? Atakan´ı saygısız olarak değerlendirenler dönüp kendi çocuklarınıza bakın kendi çocuğunuza sözünüz geçmiyor ve elinden telefonu dahi alamazken, elinden kitap düşürmeyen Atakan´a yaptığınız haksızlığı tekrar düşünmelisiniz. Kaldı ki kavram olarak saygısızlığı bu konuda eleştiri yapanlardan daha iyi tanımlaya bileceğini düşündüğüm Atakan eğitimin ilk ayağının ?ahlak, terbiye ve saygı eğitimi verilmelidir? diyerek size gerekli cevabı da verdiğini düşünüyorum. Bunu çocuk 8 yaşında tespit etmiş ama sen hala 30 ? 40 yaşına gelmişsin hala eğitimdeki eksikliği göremeyecek kadar noksansın, soruyorum şimdi kim saygısız? senin kendine saygın olsa ülkene ve milletine fayda verebilecek kapasitede olursun?

 

Kısacası Atakan´ı rahat bırakın? eminim bu kendisi için daha faydalı olacaktır. Kendi eğitimini sınırlı imkanlarda dahi yapabilir. Bizim bu çocuğa yapacağımız en büyük destek kendisini rahat bırakmak olacaktır. Buradan Atakan´a sesleniyorum; canım kardeşim Allah yardımcın olsun ?Maşallah? hayatın boyunca başarılar diliyorum. Ülkene güzel örnek olmanı, yapılan eleştirilere kulak asmadan ilerlemeni diliyorum. Yolun acık olsun?