Orhan DURMUŞ


KAPSAMA ALANI


Öncelikle İstanbul da yaşanan depremden dolayı İstanbul da yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ancak!

Devremin ardından iletişim operatörlerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı birçok vatandaşımız mağdur edilmiştir. Önceli yazılarımda devletin reklamları da incelemesi gerektiğinden reklamların doğruluk yönlerinin araştırılması gerektiğinden bahsetmiştim. Yine bahsetmek istiyorum. Reklamlarda iletişim operatörlerinin abartı reklamlar taptığını yine anlamış olduk. En imkânsız yerlerde çektiğini iddia eden operatörler dahi bu tarz doğa olaylarında sınıfta kalabiliyorlar. Değişik saçma sapan kampanyalarla insanımızı kendine bağlayan şirketler kendi kusurlarında maalesef sorumluluk almadan müşterilerinden daha fazla nasıl menfaat sağlarız yollarını aramaktadırlar.

İnsanları taahhütler verinceye kadar bol bol vaatlerde bulunan şirketler sonrasında yaşanan problemlerde ikna etme öteleme yapmaları anlamsızdır.

Bu vesile ile en önemli zamanlarda iletişimi sağlamak olması gereken şirketlerin çuvallamasını kabul edemiyorum. Allah korusun doğal bir felakette en önem arz edecek şey olan iletişim kanalının çökmesi insanların kaybının o şirketler tarafından fazlasıyla karşılanması gerektiğini düşünüyorum. O saatler arasında hayati ciddi durumlar yaşanmış olabilir. İstanbul da yaşanan olaydan dolayı diğer şehirlerdeki vatandaşlarımızın da mağdur edilmiştir. İş yerlerinde yaşanan aksaklıkları saymıyorum bile?

İnternette yaşanan sıkıntılardan dolayı yaşanan kayıp siz düşünün?

Kapsama alanı diye reklamlarda abartı reklamlarla abone sayınızı artırmak olmamalı siz bir marka kurumsal bir yapı olarak bu tarz durumlarda da sorumluluk almalı en azından özür niteliğinde hamleler yapılması gerekliydi. Çok şükür ki depremde korkulan bir şey olmadı.  Bazen felaket senaryoları yapılmalı bu tarz durumlarda alınması gereken önemler alınmalıdır. Birden fazla alternatif olması gerektiğini düşünüyorum. Bütün bunların yanında teknik olarak ilgili operatörlerin ne tarz bir teknik aksaklık yaşadıklarını bilmiyorum. Bildiğim şu ki; bu olayda çuvalladınız kapsama alanımıza artık uzun bir süre giremezsiniz?