Orhan DURMUŞ


Milli Birlik Günü


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün üçüncü yılını millet olarak büyük bir coşkuyla kutladık. Ülke olarak bütün şehirlerin kent meydanları büyük bir kalabalıkla bugünün önemine ve unutmadığımızı göstermek maksadıyla meydanlar doldu taştı.

 

Millet olarak bir kez daha milli birlik ve beraber olmanın ne denli önemli olduğunu görmüş olduk. Bir millet varlığını sürdüre bilmesi için kendi öz benliğini unutmamalı değerlerini vatani bağlarına dört elle bağlanmalıdır. Bu özveri bütün vatan evlatlarının bilincine yerleştirmeli ki; vatan göz diken hain, sinsi odakların oyunları kısa sürede yok edile bilsin.

 

Vatan ve millet sevgisi bilinci o kadar önemlidir ki; bazen aileden sahip olduklarından daha önemlidir. Hangi dine mensup olursanız olun o dini huzur ve güven içinde yaşamanız için, ailenizin namusunu kem gözlerden korumak için, huzur ve güvenin tesisi için devlet olmak ve bu devletin milli sınırlar içinde güvenliğini vatandaşlar olarak bizler sağlamalıyız. İşte bu bilinçle evlatlarımızı yetiştirmeli şahsi menfaatlerin üstünde vatan menfaatlerinin gözetilmesi gerekmektedir. Vatan yoksa güzel kardeşim kazandığın servetin elde ettiğin menfaatin kısa sürede başka ellerin olması kaçınılmazdır. Şeref, haysiyet, onur, namus vatan olmadan olmaz? bu sebeple milli birlik gerektiren hususlarda çok çabuk organize olan bir millet olarak daha çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum bu tarz günlerin.

 

Üç yıl önce hain darbe girişiminin ve tankın, topun, tüfeğin önüne atan şey işte bu ruhtur. Bu Milli birlik gününde gösterilen coşkunun diğer günlerde de törenlerle kutlanması gerektiğini, köklü ayakları yere basan bir millet olarak tarihten aldığımız güçle gelecek hedefleri kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Milli bir eğitimle yetişen her Türk genci kendi menfaatlerinin üstünde vatan menfaatlerinin tutmasını gerektiğini öğrenecek? günü birlik heveslerle makam ve mevkilerle kandırılarak yabancı bir zihniyetin ve ideolojinin kölesi olmak tam bir namussuzluk, onursuzluktur.

 

Dini kullanarak milli değerlerimize dil uzatan tarihimizle dalga geçen, sözüm ona din anlatarak, Arap milliyetçiliği yaparak, onların yaşam tarzını öven kendi kültürünü günah ve yok sayan hangi kuruluş olursa olsun uzak durulmalı bu konuda yetkililere bilgi verilmelidir. Unutulmamalıdır ki bu millet yüce dinimiz İslam´ı yüceltmek için varlığını sürdürmüş ama kendi öz benliğinden ve kültüründen taviz vermemiştir. Kültürünü inancına uyarlamıştır. Şimdi dünya coğrafyasında İslam dini varlığını ve dirliğini yine önderliğimiz ve gücümüz sayesinde rahat yaşamaktadırlar. Türk sancağı aynı zamanda İslam sancağıdır. Avrupa da hala Türk=müslüman anlayışı sürmektedir. Bu Arap milliyetçiliği yaparak değil Türk olduğumuzu dünyaya ispatlamamızla sağladığımızı unutmayınız?

 

Demek ki neymiş kardeşim Türk olmak onur ve gurur verici bir şeymiş Milletçi olmak kafatasçılık değil kendi milletini sevmekten öte bir şey değilmiş ?bahsettiğimiz sevgi kendi ırkını diğerlerinden üstün görmek değil İslam´a uygun bir yaşam sürerek Allah yolunda mücadele eden millet olmak mücadelesidir.?

 

Bu duygu ve düşüncelerle milli birlik ruhunu ve bütün Türk Milliyetçilerini selamlıyorum. Hain, onursuz, namussuz, işbirlikçi kişiliksizleri lanetliyorum.