Orhan DURMUŞ


OY KULLANMAK VATAN BORCUDUR


 

Yarın yerel seçimler için oyumuzu kullanacağız. Seçim sürecinde bütün siyasi partiler birbirlerine yakışmayan sözcüklerle birbirlerine saldırıp durdular, siyasilerin birbirlerine sözlü saldırıları vatandaşlarda da iplerin gerilmesine hısım akrabaların siyasi görüşlerinden dolayı küslüklerin oluşmasına sebep olmuştur. Yarın karar günüdür ve herkes özgür iradesi ile istediği siyasi partiye şehrini yönetmesini istediği adaya oyunu kullanacaktır. Yani kişilerle herhangi bir tartışmaya girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Herkes özgür irade ile sandık başına gidecek ve kimin ne dediğine bakmaksızın kendi vicdani sorumlulukla oyunu kullanacaktır. Unutulmamalıdır ki bu bir yerel seçimdir. Her yerel seçimde siyasiler birbirlerinin açıklarını ifşa ederek gayri ahlaki propagandalarla projelerden çok sen onu yaptın, bunu yaptın diyerek birbirlerinin hatalarını araştırmakla geçirmektedirler. Bu durumda vatandaşlarda iplerin gerilmesine, kime, neye güvenecekleri konusunda kararsızlık yaşamalarına sebep olmaktadır.

Bizlere, vatandaşlara düşen en büyük görev ise her ne olursa olsun oy kullanmak ne olursa olsun sandık başına gitmek millet olarak vatanı bir borç olarak görülmelidir. Yerel de veya genel seçimlerde çıkan sonuçlardan ya da yönetimlerin beğendiğiniz veya beğenmediğiniz durumlardan dolayı en büyük cevabı millet olarak bizler sandık başında verebildiğimizden sandık başına gitmek her Türk vatandaşının vatan görevidir. Yani oy kullanmak söz hakkı almaktır, oy kullanmak ben de varım demektir, oy kullanmak eleştirmektir, oy kullanmak desteklemektir? bu sebeple kimler ne konuşursa konuşsun sandık başına gitmemek ülken hakkında alınan kararlarda bir payının olmaması ilerde sana eleştirme hakkı vermeyecektir. Demokratik bütün ülkelerde oy kullanma bilinci vatandaşlarına verilmelidir. Oy kullanım oranı arttıkça emin olun siyasilerin daha doğru işler yapmasına bizler vesile olacağız. Bunun tam tersi olarak sandık başına gitmeyen genç neslin artması ülkenin sahipsiz olmasına sebep olmaktadır. Bu yerel seçimlerde tek temennim Erzurum´lular olarak sandık başına giderek oy kullanımı en çok olan şehirler arasında olmaktır. Aziziye tabyalarında askere destek olmaktır oy kullanmak? Çanakkale de nöbet tutmaktır oy kullanmak.

Bu vesile ile herhangi bir siyasi ayrım gözetmeden vatan ve millet için sandık başına gitmemiz gerektiğini, seçilecek olan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Seçildikten sonrada hizmetlerini millet için adaletli bir şekilde yönetmelerini şehirlerini en iyi şekilde temsil etmelerini Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Bu ülkenin yönetiminde daha çok söz hakkımız olması için lütfen oy kullanmayı önemseyiniz. Kullanacağınız bir oyun neler ifade ettiğini düşünün, bugüne kadar söyleyemediklerinizin ifadesidir seçimlerde oy kullanmak?

Bazı bedeller vardır ki para ile ödenmez bunlardan en büyüyü vatan görevleridir. ?Benim oyumdan ne olacak canım!? şeklide düşüncelere kapılmayın çünkü senin oyun cumhuriyeti kurdu, senin oyun hainlerin gözünü korkuttu. Şimdide o günlerden biri ve söz sırası millette?

Hayırlı, adil bir seçim yaşanması dileği ile saygı ve sevgilerimle?